Повідомлення про конфіденційність

Підприємство зі 100% іноземними інвестиціями у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "ГлаксоСмітКляйн Хелскер Юкрейн Т.О.В.", що входить до групи компаній «ГлаксоСмітКлайн» (далі «GSK», «ми», «нас» або «наш»), цінує Вашу конфіденційність і піклується про те, як обробляються Ваші персональні дані.

Персональні дані означають будь-яку інформацію або частину інформації, яка дозволяє ідентифікувати Вас безпосередньо (наприклад, Ваше ім'я) або опосередковано (наприклад, унікальний ідентифікаційний номер), і була отримана в результаті нашої взаємодії з Вами персонально, через наші цифрові платформи (наприклад, наші мобільні додатки та веб-сайти) або ж одним із інших вибраних Вами способів взаємодії з нами.

Це Повідомлення про конфіденційність призначене для:

  • споживачів продуктів і послуг GSK (крім учасників дослідження);
  • відвідувачів компанії GSK і сайтів, що належать GSK;
  • користувачів систем і додатків компанії GSK;
  • представників громадськості, зацікавлених в контактах з GSK або з якими зв'язується GSK; і
  • будь-яких осіб, які отримали дане Повідомлення, і до яких інші види повідомлення цього центру захисту конфіденційних даних не застосовні.

У нашому Повідомленні вказується, які персональні дані ми збираємо і як ми це робимо. У цьому документі пояснюється, для чого ми використовуємо Ваші персональні дані, як ми захищаємо цю інформацію і забезпечуємо її безпеку.

Ми розуміємо, що конфіденційність важлива для Вас, і ми зобов'язуємося поводитися з Вашими персональними даними обережно, чесно і добросовісно.

Для нас важливо, щоб Ви розуміли:

Які персональні дані про Вас ми збираємо?

Персональні дані, які ми збираємо і обробляємо, можуть включати:

  • Основні відомості - Ваші ім'я, прізвище (включаючи звання і посаду), псевдоніми, стать, вік або дату народження, а також мову, якій Ви надаєте перевагу;
  • Контактну інформацію - дані, які дозволяють нам зв'язатися з Вами, наприклад, Ваша особиста або робоча адреса електронної пошти, поштова адреса, номери телефонів та профіль в соціальних мережах;
  • Технічну інформацію і дані про активність в мережі - відомості про Ваш пристрій і як Ви користуєтеся нашими веб-сайтами, додатками і системами, включаючи IP-адресу, ідентифікатор пристрою, модель і версію обладнання, інформацію про мобільної мережі, операційній системі і інші мережеві ідентифікатори, тип браузера, історію відвідувань і пошуку веб-сторінок, час доступу, адреси переглянутих сторінок, URL-адреси, за якими Ви переходили, форми, які Ви відправляли, і фізичне місцезнаходження;
  • Фінансову інформацію - реквізити Вашого банківського рахунку, включаючи ім'я власника рахунку, номер рахунку і код відділення банку;
  • Інформацію про використання продукту - дані, пов'язані з використанням Вами наших продуктів (включаючи Ваші відгуки), відомості про Ваші покупки і переваги, Вашу взаємодію з нами, найбільш зручний для Вас метод зв'язку з нами, і послуги, якими Ви можете користуватися;
  • Інформацію про Ваше здоров'я - відомості про стан Вашого здоров'я, наявні у Вас медичні стани та інформацію про здоров'я, що витікає із наданих Вами відомостей; і
  • Аудіовізуальні матеріали - фотографії, відео- і голосові записи, що містять Ваші зображення і голос.


Коли ми просимо Вас надавати персональні дані, Ви можете відмовитися. Якщо Ви вирішите не надавати нам персональні дані, це може привести до обмеження наших відносин з Вами. Наприклад, цілком ймовірно, що ми не зможемо надати Вам послуги, про які ви запитуєте.

Ми також можемо обробляти інформацію про Вас, яка показує інформацію про Ваш стан здоров'я. Наприклад, коли Ви повідомляєте нам про стан Вашого здоров'я, коли ми отримуємо повідомлення про те, що у Вас виник побічний ефект, пов'язаний з одним із наших продуктів, або коли інформація про стан здоров'я може бути одержана з інформації, яку Ви надаєте нам, коли Ви зв'язуєтеся з нами з якоїсь іншої причини. Коли ми обробляємо цей тип інформації про Вас, ми, якщо це вимагається законом, зробимо відповідні кроки для отримання згоди на використання цієї інформації.

Як ми збираємо персональні дані про Вас?


Ми збираємо Ваші персональні дані в ході моніторингу наших технологічних інструментів і послуг, включаючи повідомлення електронної пошти, надіслані в або від компанії ГСК. 

 

Отримуємо безпосередньо від Вас, коли Ви:

  • Створюєте обліковий запис або профіль на одному з наших веб-сайтів або в будь-якому з наших додатків;
  • Реєструєтеся у нас сайті або додатку за допомогою  сервісу перевірки автентичності компанії GSK;
  • Заходите в систему своєї компанії або використовуєте сторонню службу перевірки автентичності (наприклад, сторінку входу Microsoft, Google) для отримання доступу до наших систем або додатків;
  • Користуєтеся нашими веб-сайтами, додатками і системами;
  • Надаєте або використовуєте свій профіль в соціальних мережах для зв'язку з GSK;
  • Підписуєтесь на отримання від нас рекламних матеріалів;
  • Берете участь в конкурсі або змаганні, організованих компанією GSK;
  • Контактуєте з кимось із наших торгових представників;
  • Звертаєтеся для отримання підтримки або залишаєте відгук;
  • Берете участь в онлайн-заході, наприклад, веб-трансляції;
  • Берете за своїм вибором участь в будь-яких опитуваннях;
  • Повідомляєте нам про побічні явища або звертаєтеся із запитами про медичну інформацію; а також
  • Берете участь у зустрічах офлайн, наприклад, в засіданнях консультативних рад або конференціях.

Отримуємо з інших джерел, таких як:

  • Загальнодоступні джерела;
  • Партнери зі спільних маркетингових заходів;
  • Постачальники маркетингових послуг;
  • Каталоги постачальників послуг охорони здоров'я;
  • Агентства з організації заходів;
  • Соціальні мережі; і
  • Коли Ви обговорюєте нас в Інтернеті, наприклад, згадуєте якийсь продукт GSK.

Якщо Ви пов'язуєте свій обліковий запис в соціальній мережі з нашими веб-сайтами або додатками, Ви надаєте нам певні персональні дані зі свого облікового запису соціальної мережі. Ця інформація може включати Ваше ім'я, адресу електронної пошти, фотографію, список контактів соціальної мережі і будь-які інші відомості, доступ до яких Ви нам надасте, пов'язуючи свій обліковий запис в соціальній мережі з нашими веб-сайтами або додатків.

Ми також зіставляємо відомості про Вас з різних джерел, в тому числі інформацію, надану Вами, і персональні дані, зібрані за час наших з Вами відносин.

 

Як ми використовуємо Ваші персональні дані?

Ми використовуємо персональні дані в цілях, описаних нижче в цьому Повідомленні про конфіденційність, або з метою, яка обґрунтовано сумісна з описаними нижче ціялями.

Для управління нашими з Вами відносинами.

Ми будемо використовувати Ваші персональні дані для:

  • Надання Вам наших продуктів і послуг;
  • Надання онлайн-послуг, таких як, проведення веб-трансляцій, надання можливості працевлаштування і інформування про фінансові результати;
  • Управління вашим профілем на наших веб-сайтах і в наших додатках;
  • Ідентифікації Вас і перевірки наявності прав доступу до наших веб-сайтів, систем і додатків;
  • Відповіді на Ваші питання або надання Вам інформації щодо Вашого запиту, або коли ми вважатимемо, що наші продукти або послуги можуть Вас зацікавити. Перш ніж направити вам електронні маркетингові матеріали ми попросимо у Вас згоду на їх отримання, в тих країнах, де це необхідно, і Ви зможете в будь-який момент відмовитися від отримання реклами;
  • Пропозиції надати Ваші відгуки або взяти участь в дослідженні, опитуванні або заході;
  • Персоналізації Вашого досвіду роботи з інтернет-сайтом GSK;
  • Надання звіту про побічні явища, про які Ви нас повідомили; а також
  • Виконання аналізу, маркетингових досліджень і класифікації, щоб зрозуміти Ваші переваги, вдосконалити наші продукти і послуги, а також взаємний обмін інформацією.

Для управління нашими процесами, діловими операціями та їх оптимізації.

Ми будемо використовувати Ваші персональні дані для:

  • Управління безпекою нашої мережі та інформаційних систем;
  • Ефективного управління нашими трудовими ресурсами;
  • Реагування на Ваші повідомлення про можливі побічні ефекти, пов'язані з одним з наших продуктів, і для моніторингу безпеки наших продуктів;
  • Ведення документації, пов'язаної з нашими відносинами з фахівцями в галузі охорони здоров'я;
  • Виконання аналізу даних, аудиту та досліджень, які допоможуть нам створювати і оптимізувати цифрові платформи, контент і служби GSK;
  • Моніторингу та аналізу тенденцій, застосувань та активностей, пов'язаних з нашими продуктами і послугами, з метою з'ясувати, які компоненти наших продуктів і послуг найбільш цікаві, і вдосконалювати їх відповідно; а також
  • Підготовки адміністративної звітності та аналізу, включаючи аналітику і визначення показників.

Для досягнення інших целей.

Ми будемо використовувати ваші персональні дані для:

  • Виконання вимог застосовних законів та норм;
  • Відповіді на запити уповноважених державних органів;
  • Інформування Вас про зміни у наших правилах, умовах та політиках;
  • Захисту GSK від потенційних, таких, що створюють загрозу, або фактичних судових процесів;
  • Розслідування й вжиття заходів проти незаконної і шкідливої поведінки користувачів;
  • Захисту GSK, Ваших життєво важливих інтересів або відповідних інтересів іншої особи;
  • Отримання відомостей і відгуків про наші продукти та послуги з метою їх коригування та поліпшення шляхом аналізу інформації з зовнішніх джерел, наприклад, Google, Facebook і Twitter (і інших);
  • Надання Вам послуг через Ваш смарт-пристрій і наші мобільні додатки;
  • А також при продажі, переуступці або передачі всього нашого бізнесу або його частини.

Умови, що дозволяють нам збирати і використовувати Ваші персональні дані

Ми можемо збирати і використовувати Ваші персональні дані при наявності однієї з таких умов:

  • Взаємодія до укладення договору або виконання умов договору;
  • Виконання вимог законодавства, наприклад:
    - зберігання записів регуляторного моніторингу та обов'язкової звітності, в тому числі в зв'язку з побічними явищами, скаргами на характеристики продукту, і безпекою продуктів;
    - виконання вимог щодо протидії корупції та забезпечення прозорості;
  • Надання Вами спеціального дозволу в разі, коли такий дозвіл є обов'язковим (юридична назва такого документа - «згода»). Ви можете відкликати свою згоду в будь-який момент. Зазвичай нам потрібно Вашу згоду в наступних випадках:
    - збереження на Вашому пристрої файлів cookie для визначення того, як Ви використовуєте наші веб-сайти, щоб ми могли персоналізувати інформацію, що відображається для Вас, шляхом підбору контенту і повідомлень про речі, що є цікавими для Вас;
    - в певних ситуаціях, коли Ви надаєте про себе дані, що відносяться до спеціальної категорії, наприклад інформацію про здоров'я;
    - для відправки Вам деяких електронних маркетингових повідомлень; і
    - в будь-яких інших ситуаціях, коли обробка персональних даних здійснюється на підставі Вашої згоди.
  • Необхідність використання нами Ваших персональних даних для правомірних бізнес-цілей, наприклад щоб ми могли успішно здійснювати нашу діяльність. Це включає такі випадки:
    - відправка Вам матеріалів прямого маркетингу (у Вас завжди буде право відмовитися від отримання маркетингових і рекламних повідомлень);
    - проведення аудиту і внутрішніх розслідувань, а також дотримання внутрішніх політик щодо протидії хабарництву і конфлікту інтересів;
    - управління нашими інформаційними та комунікаційними системами і мережами;
    - планування та оптимізація наших ділових операцій;
    - проведення навчання і збір відгуків для забезпечення контролю якості;
    - захист прав, конфіденційності, безпеки або власності GSK і (або) наших афілійованих осіб, в тому числі Ваших прав та прав інших осіб;
    - забезпечення функціональності наданих Вам сервісів, включаючи забезпечення доступу до зареєстрованого Вами облікового запису і надання відповідної клієнтської підтримки;
    - перевірка Вашого права доступу до певних продуктів, послуг та даних, які можуть надаватися тільки фахівцям в галузі охорони здоров'я, або проведення інших оцінок благонадійності контрагента, щоб переконатися в тому, що нам не заборонено співпрацювати з Вами;
    - аналіз або прогнозування Ваших переваг (в агрегованій формі) з метою розробки, оптимізації або модифікації наших продуктів, послуг і ділових операцій;
    - взаємодія з Вами через наші цифрові консультаційні форуми в Інтернеті і надання Вам можливості відправляти повідомлення іншим особам, якщо Вам це потрібно;
    - відповіді на Ваші питання, обробка запитів, включаючи запити про надання зразків;
    - відправка Вам адміністративної інформації, наприклад відомостей про зміни в наших правилах, умовах і політиках;
    - виконання Ваших транзакцій і надання Вам відповідного клієнтського сервісу; і
    - надання Вам інформації про нашу продукцію або запрошення до участі в опитуваннях, пов'язаних з нашими продуктами або послугами;
  • Обгрунтування, реалізація або захист від судових позовів або процесів;
  • Захист Ваших життєво важливих інтересів або відповідних інтересів інших осіб;
  • Необхідність через значний суспільний інтерес і на підставі чинних законів.

 

Як довго ми зберігаємо Ваші персональні дані?

Ми завжди будемо зберігати Ваші персональні дані протягом періоду, передбаченого законом. Ми також будемо зберігати Ваші персональні дані протягом строку, встановленого законом в зв'язку з судовим процесом або розслідуванням, що стосуються GSK.

В інших випадках, ми будемо зберігати Ваші персональні дані:

  • до тих пір, поки тривають наші взаємовідносини, щоб мати можливість відповісти на Ваші питання, обробити запити від Вас;
  • якщо ми надаємо Вам зразки продукції, ми будемо зберігати Ваші персональні дані (наприклад, підписаний документ про отримання зразків) протягом не більше шести років.

 

Кому ми надаємо Ваші персональні дані?         

Ми надаємо Ваші персональні дані виключно з дотриманням принципу «необхідної обізнаності» і в обсязі, необхідному для дотримання законів і норм, а також в контексті управління нашими взаємовідносинами з Вами.

Ми надаємо Ваші персональні дані лише тим співробітникам компанії GSK та її афілійованих осіб, яким вони необхідні для виконання їх посадових обов'язків. Будь ласка, перейдіть за цим посиланням для уточнення списку наших афілійованих осіб і їх місця знаходження.

У деяких країнах наша з Вами взаємодія відбувається із залученням постачальників спеціалізованих послуг. Ми надаємо Ваші персональні дані співробітникам зазначених постачальників в рамках виконання ними їх посадових обов'язків.

 

Ми також надаємо Ваші персональні дані іншим особам, наприклад:

  • Агентствам з організації заходів;
  • Маркетинговим агентствам;
  • Агентствам з підбору і найму персоналу;
  • Постачальникам технологічних послуг, які працюють з нами для розробки і вдосконалення наших веб-сайтів, цифрових форумів і додатків;
  • Постачальникам послуг ЗМІ, з якими ми працюємо;
  • Організаціям, в разі повного або часткового придбання нашого бізнесу або деяких його брендів;
  • Постачальникам послуг, які керують звітами про побічні явища;
  • Місцевим або іноземним уповноваженим органам, судам, урядовим та правоохоронним органам;і
  • Професійним консультантам, таким як, аудитори, бухгалтери та юристи.
  • Іншим третім особам у зв'язку з продажем, злиттям, купівлею або реорганізацією всього або частини нашого бізнесу.

Країни, в які ми передаємо Ваші персональні дані


Ваші персональні дані можуть оброблятися GSK, її афілійованими особами і довіреними постачальниками GSK в будь-якій точці світу, в тому числі в країнах, де закони про конфіденційність даних можуть не відповідати або не забезпечувати такий же рівень захисту, як закони Вашої країни.

Ці країни можуть включати: Сполучені Штати Америки, Індію, а також країни ЄС.  

Ми будемо вживати відповідних заходів для забезпечення захисту та безпеки Ваших персональних даних при їх передачі за межі Вашої країни відповідно до прийнятих законів "Про захист персональних даних" або Обов'язкових корпоративних правил GSK. Ці заходи включають угоди про передачу даних, що реалізують стандартні положення про захист даних. Більш детальну інформацію щодо угод про передачу даних Ви можете знайти за цим посиланням, а для ознайомлення з додатковою інформацій про Обов'язкові корпоративні правила GSK – тут.

 

Веб-сайти, якими ми не володіємо або не контролюємо

Наші інтернет-сайти і додатки можуть містити посилання на веб-сайти або мобільні додатки, якими ми не володіємо або які не контролюємо. Дія цього Повідомлення про порядок використання конфіденційної інформації на такі сайти не поширюється. Для ознайомлення з порядком збору, використання і передачі Ваших персональних даних, будь ласка, прочитайте відповідні повідомлення на даних веб-сайтах і в мобільних додатках.
 

Наша відповідальність щодо сторонніх систем      

Ви повинні пам’ятати, що деякі сторонні системи або програми, до яких ви отримуєте доступ, можуть мати певні умови використання, повідомлення про конфіденційність або політику використання файлів cookie. Будь ласка, прочитайте ці умови використання, повідомлення про конфіденційність або політику щодо файлів cookie, розміщені в кожній системі, щоб зрозуміти їх практику щодо Вашої особистої інформації.

 

Інформація про дітей

Хоча наші послуги зазвичай не орієнтовані на дітей, в деяких випадках ми можемо збирати дані Ваших дітей, наприклад при реєстрації їх для участі в конкурсі для одного з наших брендів. Ми завжди робимо це тільки з Вашої згоди. Додаткову інформацію див. в розділі «Які персональні дані про Вас ми збираємо?».

 

Файли cookie

Наші інтернет-сайти та додатки можуть використовувати технологію «cookie» та подібні технології. Файл cookie - це невеликий текстовий файл, розміщений на Вашому жорсткому диску Інтернет-сервером. Файли cookie та подібні технології дозволяють нашим інтернет-сайтам та мобільним додаткам відповідати Вам та надати більш персоналізовані можливості. Інтернет-сайт або мобільний додаток можуть адаптувати свої операції до ваших потреб, симпатій та антипатій, збираючи та запам’ятовуючи інформацію про Ваші переваги. Наприклад, наш сервер може встановити файл cookie, який позбавить Вас від необхідності вводити пароль більше одного разу під час відвідин інтернет-сайту. Ви можете прийняти або відхилити файли cookie. Більшість інтернет-браузерів автоматично приймають файли cookie, але як правило Ви можете змінити настройки браузера для відхилення файлів cookie або отримання повідомлень перед збереженням файлів cookie, якщо забажаєте. Будь ласка, зверніться до інструкцій Вашого інтернет-браузера або на екрані довідки, щоб дізнатися більше про ці функції і вказати свої переваги щодо файлів cookie, а також зверніть увагу, що елементи керування Вашого браузера можуть не управляти іншими типами технологій. Ви також можете звернутися до: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html. Якщо Ви вирішите відмовитися від файлів cookie, Ви, можливо, не зможете повною мірою використовувати інтерактивні функції наших інтернет-сайтів або будь-яких інших веб-сайтів, які Ви відвідуєте. Тією ж мірою, в якій місцеве законодавство розглядає інформацію, зібрану за допомогою файлів cookie та інших технологій, як персональні дані, ми будемо обробляти цю інформацію відповідно до стандартів, викладених в цьому Повідомленні про конфіденційність. Для отримання додаткової інформації про використання файлів cookie, будь ласка, відвідайте Політику використання файлів cookie в системі, яку Ви переглядаєте. Зазвичай ви можете знайти посилання внизу кожної сторінки. У цій політиці пояснюється, що таке файли cookie та аналогічні технології і як ми їх використовуємо. Що стосується сторонніх систем, будь ласка, зверніться до розділу «Наша відповідальність щодо сторонніх систем».

 

Як ми захищаємо Ваші персональні дані?

Ми використовуємо різні заходи безпеки та технології для захисту Ваших особистих даних від несанкціонованого доступу, використання, розкриття, зміни або знищення згідно із застосовним законодавством про захист даних та конфіденційність.

Наприклад, коли ми передаємо Ваші персональні дані зовнішнім постачальникам, ми можемо укласти письмову угоду, яка зобов'язує постачальників зберігати конфіденційність Ваших даних і вживати відповідні заходи безпеки для забезпечення безпеки Ваших персональних даних.

 

Ваші права

У Вас є права, з якими нам необхідно Вас ознайомити. Вони залежать від підстави обробки GSK Ваших персональних даних та від законів тієї юрисдикції, де Ви перебуваєте. Крім того, існують винятки з деяких прав.

Залежно від згаданих умов у Вас може бути право:

  • Відмовитися від обробки Ваших персональних даних з метою прямого маркетингу;
  • Запитувати у GSK деталі обробки Ваших персональних даних та отримувати копії документів;
  • Звертатися до нас із запитами про виправлення інформації, яку Ви вважаєте неточною або неповною;
  • Звертатися до нас із запитами про видалення Ваших персональних даних;
  • Звертатися до нас із запитами про обмеження обробки Вашої інформації;
  • Заперечувати проти обробки нами Ваших персональних даних;
  • Звернутися до нас із запитом про передачу наявних у нас даних, з однієї організації в іншу або про передачу їх вам;
  • Подавати скарги в місцеві державні органи із захисту даних.

Відомості про те, як зв'язатися з нами і подати запит про виконання нами будь-якого із зазначених вище дій, див. в розділі «Контактна інформація, і куди звертатися з питань конфіденційності».

Для Вашого захисту та захисту конфіденційності інших осіб нам може бути необхідно засвідчити вашу особу до виконання дій з Вашого запиту.

У випадках, коли ми отримали Ваш дозвіл на використання Ваших персональних даних, а пізніше Ви відкликали цей дозвіл, у нас може не бути можливості виконати деякі дії, описані в розділі «Як ми використовуємо Ваші персональні дані?».

 

Контактна інформація, і куди звертатись з питань конфіденційності

Якщо Ви хочете скористатися своїми правами, у Вас виникли питання щодо цього Повідомлення про конфіденційність, Вам потрібна додаткова інформація або Ви хочете повідомити про виниклі побоювання, тут наведені всі місцеві контактні дані для звернення.

 

Володілець персональних даних

ТОВ «ГЛАКСОСМІТКЛАЙН ХЕЛСКЕР ЮКРЕЙН Т.О.В.» (02132 Київ пр-т Павла Тичини 1-В) є Володільцем Ваших персональних даних.

Якщо у Вас є питання або побажання по обробці Ваших персональних даних або Вам потрібна додаткова інформація, Ви можете зв'язатися з ГСК за адресою: ua.office@gsk.com.